Dag 86: End of Days.

Det är vår sista dag, klockan är 12 och vi checkar ut från vårat boende på Bluefin i Bangkok. Vi åkte hem från Koh Chang en dag tidigare för att vi kände oss svedda och lädriga. Tillbaka i Bangkok  shoppas det ännu mer. Köpen rättfärdigas på olika vis, "vi kommer vara fattiga när vi kommer hem, lika bra att ha ett års garderob färdigköpt", och liknande.


Första shoppingdagens inköp. Oj
.

Bangkoksvistelsen har förutom shopping galore bestått av avsky för Kao San Road, ilska över att alla centrala bankomater tar 150 baht i uttagsavgift (men ej de utanför centrum!), hot från tuktukförare, och av att ännu ett kontokort har farit på villovägar. Pengar har flyttats mellan konton för att lösa krisen, men klockan är nu 12, vi flyger 05.00, och vi har inga pengar förrän runt 19. Som bäddat för en kul sista dag. Vi ska äta middag med Robin och Bina som vi träffade på Koh Phayam, så där försvinner ett par timmar iallafall. Men just nu sitter vi båda och svettas och vill bara hem.

Hejdå ris, konstiga köttdelar, konstant svett, stirrande blickar, tvivelaktiga motiv bakom att folk pratar med oss, värme, avgaser, måltider för under tian, att kunna åka taxi utan att blinka. Hejdå småbarn som ropar "hello!!" efter oss så sött att vi vill adoptera varendaste en. Hejdå service galore, prutandets konst, och fattigdom.

Hej strumpor, ni konstiga tygkondomer som skräpat i väskan så länge nu. Hej långbyxor, långärmat, bleka ansikten på stan, kylskåp, hemlagad mat, ugnar, senap, OST, varmvattendusch, nära och kära, hutlösa priser, och vår alldeles egna säng.

Och här kommer avslutningsvis lite bilder från Koh Chang, är rätt nöjd med den på solnedgången. Och de på oss är en rätt fin kontrast till hur vi såg ut innan vi åkte från Sverige! Everything IS better with a tan.

Tack ni som har läst för att ni har läst, det har varit jättekul att läsa kommentarer och följa besökarstatistik och undra vem det kan vara som läser oss från USA, eller Ryssland för den delen.
 



Alexander och Sarah

Kommentarer
Postat av: helena

Raknas lasning fran London ocksa? tack for att ni har underhallit mig under trista timmar pa jobbet! Ses snart hoppas jag! P&K xxx

2009-05-27 @ 17:45:12
Postat av: Andrea Reuter

Tack för att man fått hänga med på er resa som en liten kackerlacka på väggen... Avundsjuka har blandats med lycka för er skull, ni är så fina och ser så glada och kära ut på alla bilder. Snart ses vi i Svedala, Alex! Can´t wait:-)

2009-05-29 @ 16:10:33
URL: http://andreareuter.blogspot.com/
Postat av: Alicia

Vilka fina bilder!

2010-06-27 @ 13:14:19
URL: http://blakelivelysstil.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0