Dag 59: Soutien.

Från Ben Thanmarknaden tar vi buss 19 till Soutien (1,5 h av illamående) som är en nöjespark/vattenpark. Det är amerikanaren Ben som tipsat oss om denna pärla som inte finns med i Lonely Planet. Inträde 35 D och de flesta åkattraktionerna låg på 5-30 D. Vi möts av ett gigantiskt leransikte. Det första jag tänker är att det här hade varit ett paradis om man varit barn. Sedan upptäcker jag pariserhjulet och berg-och-dalbanan och paradiset känns plötsligt väldigt nära. Jag totalvägrar att stödja allt som har med fångade djur att göra (delfinshow, cirkusuppträdande osv) men det går inte att stå emot krokodilerna! Man får mata dom! Likt Steve Irwing studerar vi bestarna med vidöppna ögon samtidigt som vi sträcker fram varsin pinne med fastkrokad köttbit på. Alex retas nervöst med sitt spö och rycker undan det när en krokodil gör attack mot hans pinne så att köttbiten studsar på en liten, vietnamesisk flicka som skriker till.

Alex vill tillägga att Soutien betyder behå på grekiska.

Efter lunch är vi så badsugna att vi överger nöjesparken för vattenparken (som ligger i nöjesparken). 40 D i inträde. Ett enormt Jesusansikte står i centrum, med långa armar övertäckta med diverse sjödjur. Man tar en luftmadrass/matta/badring, går upp några trappor och väljer höger eller vänster Jesusarm som man åker ned för. Det går skitsnabbt och vi är inte långt ifrån att välta flera gånger. Alla vietnameser badar med kläder på (särskilt kvinnorna). Det är jag och småtjejerna i bikini. Trevligt.














På kvällen upptäcker vi att det fattas en miljon Dong från rummet, vilket är ca 500 SEK. Vi letar överallt, frågar kvinnan i receptionen, men pengarna syns inte till. Nåväl. Det är väl förhoppningsvis någon som får nytta av pengarna iaf. Vi köper en öppen busbiljett; från Saigon till Hanoi med fyra andra stopp på vägen. Mu Nei, Nha Trang, Hoi An, Hué, och sist Hanoi. Biljetten kostar 240 svenska och känns helt okej för att färdas genom det hela avlånga landet i 50 kilometer i timmen.

Sarah

Kommentarer
Postat av: Mia

Hej på er! Läser er blogg då och då och blir imponerad av allt ni gör och upplever och hur duktiga ni är båda två att skriva och få det kännas levande! Kramar Mia

2009-05-05 @ 10:37:56
Postat av: Konstantin

Vad har händ med fisköga linsen du borde träna och har

det gått med Sarahs sår?

Om man vrider kamerans fotoknapp får man zooma in.Vissa bilder hade varit bättre från närmare avstånd



filakia

2009-05-05 @ 19:50:36
Postat av: Konstantin

Vad hände med fisköga kamera linsen?hur har det gått

med Sarahs sår?

Om du vrider kamerans fotoknapp du lyckas zooma in.

Vissa bilder kunde vara bättre från närmare avstånd.

Filakia

2009-05-05 @ 19:57:55
Postat av: Maria

Vad underbart!!

Längtar efter dig Sarah! Sitter på jobbet och blir verkligen sugen på att dra igen när man läser er blogg! Ska se till att maila dig lite uppdatering också, har inte varit hemma senaste veckan. Njut av veckorna ni har kvar! Ska ni till Laos också?

2009-05-08 @ 23:42:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0